1 minuut pitch onderzoek | Workshop Bessensap 2018 (NL)

 

In de filmpje pitch ik mijn onderzoek in 1 minuut. Dit is voor de workshop die ik samen met ScientistWanted en Yvonne Smit ga geven op Bessensap 2018 (15 juni). Voor meer info over de workshop klik hier. 

Wil jij ook een pitch geven, maar dan voor een publiek vol van journalisten en wetenschappers? Dat kan! Stuur ons een mailtje (scientistwanted@mail.com) met je hoofdonderwerp en je contactgegevens (mail en telefoonnummer). Je krijgt dan een e-mail van ons terug met meer informatie.

We hebben een document opgesteld met richtlijnen voor de pitch, deze kan je hier vinden.

Meld je ook nog even aan voor Bessensap via deze link: https://www.bessensap2018.nwo-aanmelden.nl/

Waarom is het belangrijk om onderzoeksbevindingen door te spelen naar de samenleving?

Als promovendus ben je gedurende een aantal jaren bezig met het verzamelen van kennis. Tijdens je PhD ga je op zoek naar antwoorden op een maatschappelijk probleem. Dit resulteert in kennis en een mogelijke oplossing. Dit is een win-win, de wetenschap verwerft kennis en de maatschappij krijgt een oplossing. Toch? Helaas besteden PhDs onvoldoende tijd aan het doorkoppelen van hun onderzoeksbevindingen richting een beoogde doelgroep. Als promovendus beschouw ik niet alleen het ontwikkelen van kennis maar ook het communiceren van onderzoeksbevindingen als een essentieel onderdeel als een van mijn verantwoordelijkheden. Het is belangrijk om ook als beginnende wetenschapper het belang in te zien van je eigen bevindingen. Ook kleine en bescheiden resultaten kunnen bruikbaar zijn voor bedrijven, beleidsmedewerkers, de overheid noem maar op. Dus, ga op zoek naar jouw doelgroep, connect en deel jouw kennis! Jouw bevindingen zijn bruikbaar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: